Overslaan naar content

Sollicitatieprocedure

Geïnteresseerd in een van onze vacatures en ben je benieuwd hoe jouw sollicitatie bij Zicht eruit ziet? Lees dan gauw verder.

In vier stappen naar jouw droombaan

Man solliciteert via laptop
Twee vrouwen in gesprek over nieuwe baan
Twee mannen in vervolggesprek
Vrouw juicht omdat ze een nieuwe baan heeft

De vier stappen toegelicht

1. Solliciteren Na je sollicitatie laat onze recruiter binnen vijf werkdagen iets aan je weten.

2. Kennismaking Zijn we enthousiast over je sollicitatie? Dan maken we graag kennis met jou op één van onze kantoren. Dit gesprek is met de leidinggevende van het team waarvoor je solliciteert én met iemand van HR.

3. Vervolggesprek Zijn we na onze kennismaking allemaal nog steeds enthousiast over elkaar? Dan komt er meestal een vervolggesprek. Nadat we je persoonlijk hebben gesproken, vragen we je ook om referenties die we mogen nabellen.

4. Aanbieding & screening Staan alle lichten nog steeds op groen? Dan bellen we je op om je het goede nieuws te vertellen! We hopen dat jij ook voor ons kiest. Heel snel daarna (binnen drie werkdagen) sturen we je een aanbiedingsbrief per mail. Ook zullen we een pre-employment screening* uitvoeren.

* Toelichting screening Wanneer je bij Zicht komt werken, voeren we voorafgaand aan je dienstverband een screening uit: de pre-employment screening. We trekken dan onder andere je referenties na, voeren een social mediacheck uit en vragen je om een Verklaring Omtrent het Gedrag. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met onze recruiter Manon.

Goed om te weten

Bij sommige functies vragen we je om een assessment te doen (onder andere bij leidinggevende en buitendienstfuncties). Als dit onderdeel van de procedure is, dan staat het in de vacature.

Werken bij Zicht

Icoon 'Gelukkig ontwikkelen'

Gelukkig ontwikkelen

Hoe kun je je blijven ontwikkelen en wat heb je hiervoor nodig? Samen zorgen we ervoor dat je je persoonlijke leerdoelen kunt bereiken.

Icoon 'Gelukkig werken'

Gelukkig werken

We vinden het belangrijk dat je gelukkig bent in je werk. Daarom doen we er alles aan om jouw werkplezier te vergroten.

Icoon 'Flexibel thuiswerken'

Flexibel werken

Deels thuiswerken? Dat kan. Je werkrooster wat meer afstemmen op je privéleven? In overleg met je team is ook dat mogelijk.

Icoon 'Stevig en stabiel'

Stevig & stabiel

We zijn onderdeel van een internationale groep: Nationale-Nederlanden. Dat maakt ons stevig en stabiel.

Bel of app me gerust als je vragen hebt

06- 51 05 90 58

Manon Riphagen recruiter