Overslaan naar content

Het Vergeten Kind

We dragen graag een steentje bij aan de maatschappij. Daarom richten we onze aandacht op één doel: Het Vergeten Kind.

Zicht in actie voor Het Vergeten Kind

Iedere collega mag zich één volledige werkdag per jaar inzetten voor Het Vergeten Kind. Zicht organiseert samen met Het Vergeten Kind verschillende momenten waarop collega’s samen de handen uit de mouwen kunnen steken. Bijvoorbeeld door het Heppie Hotel op te ruimen of door Heppie boxen in te pakken. Zicht helpt ook op andere manieren. Denk aan het doneren van geld dat wordt ingezameld door hardloopevenementen, wandelchallenges of met de voetbalpool bij een EK of WK. Je hebt ook de mogelijkheid om jouw verjaardagscadeau of kerstpakket te doneren aan Het Vergeten Kind.

Zicht zet zich in voor Het Vergeten Kind

Het verhaal van Het Vergeten Kind

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen. Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders kunnen zorgen voor een negatief klimaat. Daardoor krijgen kinderen niet de positieve aandacht die ze zo hard nodig hebben. Zo worden ze eenzaam, komen in een sociaal isolement en hun ontwikkeling komt in de knel. Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor deze kinderen. Lees meer over de stichting en de verhalen van de kinderen op de website www.hetvergetenkind.nl.

Logo 'Het Vergeten Kind'

“Het is waardevol dat je als mens en/of bedrijf het verschil kan maken. Door tijd en energie te bundelen hebben we dit voor Het Vergeten Kind mogen doen.”

Dirk van den Dool volmachtbeheerder

Dirk van den Dool volmachtbeheerder